Naturell
Námestie 1. mája 7 | 903 01 Senec | +421 915 626 304
04.02.2016 14:08 vek: 8 yrs
zaradenie: Recepty

Zapečené gnocchi z tekvice hokkaido v paradajkovej omáčke s mozarellou

Netradičné kombinácie, plné skvelých chutí. Aj takto sa dá pripraviť niečo chutné, zdravé a najmä teplé . Prekvapte svoju rodinu a pripravte si toto výživné jedlo.


Suroviny na tekvicové pyré
1 mala hokkaido tekvice cca 600 g

Suroviny na gnocchi
250 g tekvice pyré
100 g údený syr
1 žĺtok
250 g špaldovej múky + viac na valcovanie a tvarovanie
trocha nastrúhaného muškátového oriešku
½ čl biele korenie
himalájska soľ

Suroviny na paradajkovú omáčkou
2 pl olivového oleja
1 malá cibuľka
1 malý  strúčiky cesnaku
400 g polených lúpaných rajčín
1 lyžička cukru (ak je omáčka príliš kyslá, ak nie nepoužijeme)
100 g mozzarella

POSTUP

Tekvicové pyré
Tekvicu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme na plech na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov po dobu asi 30 minút. Keď je tekvica mäkká, vyberieme z rúry a necháme mierne vychladnúť a vymixujeme do hladka na pyré.

Gnocchi
Tekvicové pyré, syr, žĺtok, korenie a soľ zmiešame dohromady, pomaly pridáme múku a jemne hnetieme až sa dostaneme kompaktné cesto. Cesto rozdelíme na štyri časti a tvarujeme do valčeka. Tie potom nakrájame na malé kúsky a tvarujeme do halušiek, pomocou doštičiek na halušky alebo jednoducho s pomocou vidličky. Varíme vo väčšom množstve osolenej vody, kým halušky nevyplávajú na povrch. Vyberieme do misky.

Paradajková omáčka
Cibuľku nakrájame na čo najmenšie kúsky a speníme ju na olivovom oleji, pridáme pretlačený cesnak. Premiešame a pridáme lúpané paradajky. Pridajte pár kvapiek vody, soľ a varte, kým omáčka nezhustne. Na konci ak je omáčka príliš kyslá, pridáme lyžičku cukru zamiešame.
       
Keď je všetko pripravené presunieme sa do poslednej fázy kde gnocchi vložíme do zapekacej misky, pridáme paradajkovú omáčku a na drobno nakrájanú mozzarellu a necháme zapiecť v predhriatej rúre na 180 stupňov pár minút.