Naturell
Námestie 1. mája 7 | 903 01 Senec | +421 915 626 304
30.12.2015 15:34 vek: 8 yrs
zaradenie: Recepty

Brownie Cheesecake koláčik

Radi by ste si spravili niečo jednoduché a chutné no neviete sa rozhodnúť pre brownie alebo cheesecake? Spravte si túto maškrtu, ktorá sa skladá z Vašich dvoch obľúbených koláčikov.


Tento recept je tak jednoduchý, že si ho môžete pripraviť v rôznych obmenách. Ak použijete vhodné suroviny, môže si na ňom pochutiť aj diabetik, celiatik ale aj ten, kt. má iné tráviace problémy alebo musí dodržiavať určité zásady pri stravovaní. Nechajte sa inšpirovať!

Brownie vrstva
4 vajcia
2 šálky sladidla (erythritol, cukor z kokosového kvetu, brezový, surový trstinový, stevia, i.)
¾ šálky masla izbovej teploty
2 ČL vanilkový extrakt / vanilkové semiačka
1 ½ šálky pohánkovej múky (inej Vám vyhovujúcej)
½ ČL prášku do pečiva bez fosfátov
¼ ČL himalájskej soli
1/3 šálky nepraženého kakaa

Tvarohová vrstva
450 g tvarohu
½ šálky sladidla (opäť voliteľné)
2 vajcia
¼ šálky kyslej smotany
1 ČL vanilkový extrakt /vanilkové semiačka


Brownie vrstva – zmiešame vajcia, pridáme sladidlo, maslo a vanilku. Miešame kým sa zmes nespojí – maslo sa nemôže oddeľovať od zmesi. V ďalšej miske si zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva, soľ. Túto zmes pridávame do vaječnej zmesi po tretinách a miešame kým sa zmes nespojí. Vysypeme do plechu (9x13) vyloženým papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch 15-20 min, len kým začne zhora chytať kôrku. Kým sa brownie pečie pripravíme si tvarohovú vrstvu. V mise zmiešame tvaroh do hladka. Pridáme kyslú smotanu, cukor a opäť premiešame kým sa zmes nespojí. Nakoniec pridáme vanilkový extrakt, ktorý taktiež poriadne zapracujeme do zmesi. Zmes vysypeme na už pečenú vrstvu brownie a povrch uhladíme. Vrátime do rúry a pečieme 30-35 min, kým po stranách nezačne chytať zlatavú farbu. Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť. Pred podávaním, pre ešte lepšiu chuť, nechajte odležať aspoň 2 hodiny v chladničke.