Naturell
Námestie 1. mája 7 | 903 01 Senec | +421 915 626 304
21.11.2015 09:28 vek: 8 yrs
zaradenie: Recepty

Slaný cuketový koláč s ricottou

Hlavnou zložkou tohto receptu je cuketa. Je veľmi osožná pre telo, nízkokalorická a hodí sa naozaj do mnohých jedál. My Vám prinášame jednoduchý recept, v ktorom sa snúbi ricotta s cuketou. Ľahké, nízkosacharidové jedlo, na ktorom si pochutia aj tí, kt. musia dodržiavať bezlepkovú stravu. Tak poďme na to!


Korpus
1 ¾ šálky mandľovej múky
1 PL kokosovej múky
¼ lyžičky himalájskej soli
¼ šálky rozpusteného masla

Náplň
1 stredne veľká cuketa, nakrájaná na tenké plátky
½ lyžičky himalájskej soli
250 g ricotta syr
3 vajcia
¼ šálky smotany na šľahanie
strúčik cesnaku (pretlačený) – nemusí byť
1 lyžička čerstvého kôpru – taktiež nemusí byť
korenie podľa chuti
½ šálky strúhaný parmezán

Predhrejte rúru na 200 stupňov a vymažte zapekaciu misu maslom. Vo veľkej miske zmiešame mandľovú múku, kokosovú múku a soľ. Pridáme maslo a miešame kým sa z cesta nespravia ako keby „omrvinky“ ktoré natlačíme do formy (aj po stranách) a poprepichujeme vidličkou. Pečieme cca 15 min. Vyberieme a necháme vychladnúť.

Náplň

Cuketu navrstvíme do sitka a každú vrstvu posypeme trochou soli, nech pustí zo seba prebytočnú vodu. Nechajte odkvapkať prepláchnite od soli a nechajte usušiť na utierke. V mise si rozmiešame vajcia, ricottu, smotanu na šľahanie, cesnak, kôpor, korenie príp. aj soľ. Vmiešame plátky cukety. Nevmiešame však všetky, necháme si ich cca 30 na vrstvenie z vrchu. Nalejte zmes do hotového korpusu, navrstvite cuketové plátky a posypte parmezánom. Pečieme ešte cca 50-60 min. v závislosti od rúry, alebo kým nie je upečené – vyskúšame špáradlom.

Dobrú chuť!