Naturell
Námestie 1. mája 7 | 903 01 Senec | +421 915 626 304
09.11.2015 15:13 vek: 8 yrs
zaradenie: Recepty

Tapioka v kokosovom kréme s malinami

Potešte seba a svojich blízkych týmto nevšedným, zato nie menej chutným a zdravým tapiokovým pudingom. Nakoľko je bezlepkový aj bezlaktózový pochutí si na ňom naozaj každý.


Suroviny na 4 porcie
100 g tapioka perličky (nevarené)
150 ml kokosové mlieko
1,2 l vody
3 PL cukor nerafinovaný trstinový cukor
štipka himalájskej soli
vanička malín

Postup
Vodu privedieme k varu. Perličky nasypeme do vody, premiešame a stlmíme na nízku teplotu, kde ich pod pokrievkou varíme cca 12 minút. Medzitým zvaríme kokosové mlieko s cukrom a štipkou soli, kým sa rozpustí. Necháme vychladnúť. Hrniec s perličkami odstavte, premiešajte a nechajte pod pokrievkou ďalších 12 min. odpočinúť. Medzitým si pripravte misu s vodou a ľadom. Perličky sceďte – nebojte sa, perličky vyzerajú ako by sa rozpustili. Hneď ju zo sitka vyklopte do misy s ľadovou vodou a nechajte pár minút ochladiť. Scedené perličky premiešajte v hrnci s kokosovým mliekom a uložte aspoň na hodinku do chladničky. Pár malín si nechajte na ozdobu a zvyšok roztlačte vidličkou. Potom už len naplňte do pohárov striedavo perličky s malinami. Ozdobte zvyšnými malinami a podávajte.

TIP: môžete taktiež použiť aj mrazené maliny, ktoré roztlačte a ohrejte a celé to skomponujte do teplého dezertu. Môžete taktiež použiť, iné vami obľúbené ovocie. Fantázii sa medze nekladú.